Friday, March 25, 2016

Friday, March 25, 2016

BE YOURSELF

Se olis perjantai ja pääsiäisviikonloppu jee! 
En usein kirjottele tänne sen kummemmin mitään pidempiä tekstejä, mutta nyt haluan tuoda erään asian esille. Nimittäin olen tässä viime aikoina erityisesti huomannut, miten paljon ihmiset muuttaa omaa tyyliään trendien mukaan ja mikä on somessa, erityisesti Instagramissa sillä hetkellä IN.

It's friday and Easter weekend yay! 
I don't really write any longer posts but now I really wanted to talk to you about something.  
I have noticed lately how much people are changing their own style because of trends and social media, especially what is IN on Instagram. 

largebyyourself2jpg

Olen huomannut monia tyyppejä, joiden tyyli oli vuosi sitten täysin erilainen ja lähes vastakohta siihen miten he tällä hetkellä pukeutuvat. Ei varmaan edes tunnistaisi samaksi ihmiseksi enää. 
Monet varmaan teistä tietävätkin millaista tyyliä tarkoitan, joka on nyt ympäri somea eli kuvailtuna lyhyesti todella rento, mukava, poikamainen ja hip hop-viboja. Jopa poseerausasennotkin ovat tämmöisiä ns. "bad ass" ja vähän jätkämäisiä. Asu koostuu usein reikäisistä farkuista, löysistä collegepaidoista, t-paidoista, huppareista, bomber-takista, lippiksestä ja jalassa lenkkarit. 
Ja ei siinä mitään, en mitenkään tuomitse tätä tyyliä vaan enemmänkin minua ihmetyttää miten kaikki menevät tähän mukaan ja haluavat näyttää täysin samanlaisilta.

I have noticed many people whose style was a year ago absolutely different and almost an opposite what it is now. I wouldn't probably even recognise them anymore. Most of you probably know what kind of style I'm talking about which is all over social media at the moment. Shortly described very relaxed, comfy, boyish and hip hop vibes. Even the way of posing is kind of like "bad ass" and a little bit boyish. Outfit includes often ripped jeans, loose college shirts, t-shirt, hoodies, bomber jackets, caps and sneakers. 
I'm not judging this style, I'm just amazed how everybody wants to dress like this and look exactly the same.

tumblr_o3wtq3UOHE1rom85wo1_500yourself9

Otetaan esimerkkinä nuori nainen, joka pukeutui vuosi sitten todella naisellisesti muotoja korostaviin asuihin ja korkokenkiin. Poseerausasennotkin olivat samalla linjalla. Tällä hetkellä hänen pukeutumisensa voisi olla kuin pojan ja samoin poseerausasennotkin ovat muuttuneet hyvin jätkämäisiksi. Miten näin voi tapahtua? Miten trendit ja some voi vaikuttaa näin radikaalisti ihmisen tyyliin? Onko taustalla halu vain miellyttää muita mahdollisimman paljon ja olemalla ns. 100% ajankohtainen, että saisi vain esimerkiksi lisää seuraajia? Minusta on pelottavaa ja todella surullista huomata, miten paljon some hallitsee ihmisiä. Ihmiset hukkaavat itsensä nykypäivänä vielä paljon helpommin somen pyörityksessä.

Let's have an example. Young woman who a year ago was dressing in really femine outfits complementing her curves and high heels. Posing was also very femine. At the moment her dressing could be almost like a guy and posing has changed to very boyish. How can this happen? How trends and social media can affect to someones style in such a radical way? Do they just want to please everyone and be 100% current so they can get as many followers as they want? I think this is just really scary and sad to notice how much social media controls people. People lose themselves even more easily these days.

tumblr_o2ykn4RiDW1u7jkodo1_500click

Itse oma tyylini on jo vuosia pysynyt samoilla linjoilla, totta kai vähän "aikuistunut" ja ehkä vähän yksinkertaistunut, mutta kuitenkin suht samanlainen. Niin kuin varmaan olette huomanneet olen kuitenkin aina ollut ja tulen olemaan kiinnostunut trendeistä, muodista ja julkkisten pukeutumisesta jne. Poiminkin pukeutumiseeni mukaan vain niitä juttuja joista aidosti pidän ja jotka sopivat tyyliini. En koskaan alkaisi trendien orjaksi ja pitäisi jotain vain sen takia, että se on IN tai miellyttääkseni muita. Saati sitten alkaisi muuttamaan koko tyyliäni johonkin tiettyyn sillä hetkellä IN olevaan muottiin.
Tunnen itseni, oman makuni ja mielipiteeni sen verran hyvin, että pysyn totuudenmukaisena itselleni.

My own style has been pretty much the same for years. Of course it has grown a little bit and maybe got a little bit more simple but quite the same though. As you have noticed I'm really into and I will always be into trends, fashion and what celebrities are wearing etc. I pick things to my style that I actully truly like and what fits into my style. I would never be a slave to trends or wear something just because it's IN or to please anyone. Or even worse to change my style completly to current form that is IN. I know myself, my taste and my opinion that well and I will stay true to myself.

yourselftumblr_nwpglkeCi51t7hir2o1_1280

Glostyn nettisivuilta löysin ihanan artikkelin, johon valittu 33 parasta muoti sitaattia. Poimin tähän muutaman oman suosikin. Koko artikkelin pääsee lukemaan tästä.

I found a lovely article from Glosty's website with chosen 33 best fashion quotes. I chose few of my favourites here. You can read the whole article here.
 ----------------------------------

 'To me, clothing is a form of self-expression - there are hints about who you are in what you wear.' - Marc Jacobs

'Fashion is what you’re offered four times a year by designers. And style is what you choose.' - Lauren Hutton

'Fashion is not necessarily about labels. It's not about brands. It's about something else that comes from within you'. - Ralph Lauren

'Style is a way to say who you are without having to speak.' - Rachel Zoe
 
'Don’t be into trends. Don’t make fashion own you, but you decide what you are, what you want to express by the way you dress and the way you live.' - Gianni Versace 
    
 ---------------------------
 
Halusin vain näin viikonlopun kynnyksellä tulla muistuttamaan teitä ihania, että olkaa vain omia itsejänne ja älkää menkö trendien & somen mukana! <3 Kertokaa ihmeessä omia mietteitänne aiheeseen liittyen :)

I just wanted to remind you lovelies to be yourself and don't go with the trends and social media! <3 
Tell me what is your opinion about this topic :)

“The joy of dressing is an art.” - John Galliano

Post is a collaboration with Glosty.
Quotes: Glosty
Pictures: We Heart It and Tumblr

6 comments :

 1. Oot niin oikeassa. Tuntuu että ihmisille kelpaavat kaikki mitä tulee in ja matkivat suoraan somesta julkkisten tyyliä. Aika tylsää ja persoonatont a!!! Pidä kiinni omasta tyylistä ihana nainen ♥♡

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep tosi surullista :/ Mä pidän kyllä, sitä ei tarvi epäillä! Kiitos kommentistasi :* <3

   Delete
 2. Oot kyllä niin oikeassa,että some hallitsee ihmisiä..ja tämä asia varmasti vain muuttuu koko ajan huonompaan suuntaan. :( Enpä olekaan tullut ajatelleeksi,että toi nykyinen tyyli jossa suositaan bombertakkeja yms.yms on aika poikamainen.. :D Ehkäpä juuri sen takia kyseiset pinnalla olevat vaatteet ei uppoa itseeni ollenkaan. Sulla on kyllä todella kiva tyyli,sopivan naisellinen mutta myös rento! :) <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sanoppa muuta :( Siksi oliskin hyvä välillä pysähtyä miettimään, eikä vaan mennä sokeena pyörityksessä mukana. Ei se tyyli välttämättä pelkästään, mutta koko sen kokonaisuus ja sit jos vielä poseerausasennotkin on semmosia niin :D Ainaki itse huomannut joitakin tämmösiä tyyppejä. Kiitos paljon Melinda ja kiva, kun kommentoit aihettakin! :) <3

   Delete
 3. Oon kyllä samaa mieltä siitä että some vaikuttaa pukeutumiseen, mutta toisaalta se on vaan yks niistä kanavista mistä jengi nykyään hakee inspiraatioo enkä nää siinä mitään väärää. Jokainen voi poimia ne itseään miellyttävät "it jutut" joita haluu noudattaa. Tää rennompi ja poikamaisempi tyyli miellyttää mun silmää ja oon super happy et tää stereotypinen naisihanne on murrettu ja naisetkin saa olla "jätkämäisiä" eli siis pukeutua mukaviin, rentoihin ja ennen kaikkee käytännöllisiin vaatteisiin. Ei oo pakko kiduttaa itteensä korkkareissa jos ei siltä tunnu! Se on mahtavaa! Naiseus ei korkeita korkoja tai mekkoa tarvi, se lähtee ihan jostain muualta jos tälleen miettii ;D nyt on vuosi 2016, jokainen voi päättää mitkä kledjut vetää päällensä ja se ei mun mielestä heilauta ihmistä suuntaan eikä toiseen :D peace and love! Olkaa sitä mitä ootte <3
  -Lotta P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oot kyllä ihan oikeessa kaikessa ja samoilla linjoilla oon! :) Tällä tekstillä halusin vaan painottaa sitä, että ei vaan anna somen ja trendien hallita liikaa. Muistais aina kuitenkin sen oman jutun, vaikka ottaiskin inspistä! Ja mä tiiän et sä tykkäät rennomasti tyylistä ja oot silti naisellinen eli näytät nimenomaan hyvää mallia muillekkin hih ;) Kiitos hienosta kommentista muru :* <3

   Delete

Sonvas + BLOG DESIGN BY Labinastudio