Thursday, January 7, 2016

Thursday, January 7, 2016

2016 GOALS

Jostain syystä viimeiset neljä vuotta putkeen koko vuoden rankimmat ajat ovat aina sattuneet loppuvuoteen/vuodenvaihteeseen. Joka vuosi tosin eri syistä. Odotankin innolla tulevaa kevättä ja parempia aikoja. Mitään varsinaisia uuden vuoden lupauksia en ole tehnyt, mutta silti on kiva asettaa tulevalla vuodelle vähän tavoitteita ja mihin suuntaan haluaisi elämää viedä. Muutenkin tulee usein harrastettua listojen kirjoittamista ja tavoitteitakin tulee kirjoitettua ylös pitkin vuotta. Olen todella kunnianhimoinen ihminen ja aina etsimässä uusia tapoja oppia uutta, haastaa ja kehittää itseäni. 

DSC05398

Syödä puhtaammin ja terveellisemmin

Viime vuonna söin kyllä terveellisemmin kuin koskaan aiemmin. Aloin syömään asioita, joille ennen aina olin nauranut ja ajattelut pöhh ei sitä tuollaisia tarvitse syödä. Siltikin tuli ihan liikaa syötyä kaikkea epäterveellistä!! Lohtusyöminen on itselle se kaikista pahin tapa.. Aina, kun tunnen jostain syystä huonoa oloa niin syön. Ja yleensä se on silloin suklaata, sipsiä, pizzaa, limukkaa tms. Syksyn aikana, kun jouduin istumaan kotona vaan lähes 24/7 kouluprojektieni kanssa väsyneenä ja ärsyyntyneenä asiasta ruoka toi lohtua.. Muutenkin jo inhotti niin paljon se, että joudun vaan nyhjäämään kotona lähes kaikki päivät hommia tekemässä niin asia, joka piristi aina ja sai mieltä vähän paremmaksi oli herkuttelu. Tähän asiaan on tultava ehdottomasti muutos. Kouluni luultavasti "normalisoituu" nyt tammikuun lopussa ja totisesti toivon, että saisi kunnollisen arkirytmin päälle. Se tulee helpottamaan asiaa suuresti ja ruokalukin on helpompi pitää tasaisena. Haluan myös kokeilla lisää uusia ruokia ja oikeasti miettiä mitä kehooni laitan. Herkkuttelu myös pitää siinä 1-2krt viikossa. Töissä käydessäni tämä onnistui kyllä hyvin juurikin sen arkirytmin takia. 


Päästä takaisin treenaus rytmiin ja vuosia olleeseen tavoitteeseen

Tosiaan tänne muutettua treenaus on ollut lähes olematonta. Parilla kävelylenkillä tullut käytyä ja viikon kokeilu salilla marraskuussa. Ei vain ole ollut koulun takia aikaa liittyä ja mahduttaa treenausta päiviini. Syksyn suurin ongelma olikin se, että minulla ei ollut enää edes aikaa huolehtia itsestäni. Huomenna menen liittymään salille ja pyrin treenaamaan 2-6krt/vko koulukiireistä riippuen, JESSSS! Minulla on ollut myös vuosia jo oman vartaloni ihanne selvillä ja mihin haluan päästä. Tänä vuonna teen kaikkeni, että pääsen siihen!

DSC05366 (1)

Yleinen hyvä olo 

Tämä on todella tärkeä asia, joka koostuu monista eri jutuista. Mutta haluaisin siis, että minulla on olisi hyvä olla itseni kanssa niin fyysisesti kuin henkisesti ja täten mikään ei rajoittaisi mitään tekemisiäni tai olemistani. Huono olo on koko ajan edelleenkin läsnä joka päivä elämässäni ja rajoittaa paljon asioita. Haluaisin nauttia asioista ja hetkistä täysin rinnoin ilman minkäänlaisia "pidätteitä". Olla täysin vapaa ja oma itseni.

Koulu ja blogi 

Pärjätä koulussa mahdollisimman hyvin ja yrittää haastaa itseä enemmän. Viime vuonna välillä ei vaan oikeasti jaksaminen riittänyt, vaan meni sieltä mistä aita on matalampi. Varsinkin minun koulussani on erittäin tärkeää, että haastaa itseään ja kaivaa mahdollisimman syvältä ja laajasti.
Blogin pitämisestä nautin paljon ja tämä on minulle todella tärkeä. Koko ajan haluan pyrkiä kehittämään blogiani ja keksimään uusia juttuja. Blogini onkin jo huomattavasti erilainen ja muuttunut paljon siitä, mitä aloittaessani ajattelin, että se tulee olemaan! 
Valokuvaus on yksi suurimmista asioista, joissa haluan kehittyä ja oppia lisää. Siihenkin, kun vain olisi kunnolla aikaa kokeilla ja harjoitella. Myös objektiivin hankkiminen on tämän vuoden suunnitelmissa.


DSC05364

Panostaa ostoksissa laatuun ja eettisyyteen 

Kuten aiemmin jo tällä viikolla kerroinkin, että nämä asiat ovat todella alkaneet kiinnostamaan. Toivonkin tältä vuodelta, että opin vielä paljon lisää aiheesta. Pyrkiä löytämään ne itselle sopivat vaatemerkit, joiden takana voin ylpeänä seisoa. Myöskin tuoda kyseisiä asioita blogissani lisää esille.
Järkevästi miettiä oman vaatekaapin sisältöä ja sen rakentamista. Panostaa laadukkaisiin ja kestäviin materiaaleihin parhaani mukaan. 

Kokea ja matkustaa 

Vaikka nyt opiskelijana onkin aika vähäisesti rahaa käytettävissä niin silti mahdollisimman paljon kokea, oppia, nähdä ja tuntea asioita. Kaikki minut tuntevat tietävätkin, että olen hyvin aktiivinen ihminen, aina avoin ja valmis tekemään mitä vaan!
 Olen hyvin onnekas ja kiitollinen siitä, että saan asua näin upeassa kaupungissa ja maassa. Täällä Amsterdamissa puuhailtavaa kyllä riittää ja itse Hollannin sisälläkin haluaisin päästä tekemään pieniä reissuja eri kaupunkeihin. Matkustaminen täällä ja täältä ympäriinsä on onneksi edullista, joten lähimaihinkin reissuja ainakin pitää tehdä. Kesälomalla olisi ihana oikeasti vuosiin saada pitää edes 2-3 viikkoa lomaa ja matkustaa pidemmäksi aikaa johonkin. Saa nähdä, mikä tilanne tulee kesällä olemaan, mutta siihen pyritään. 

DSC05328Note book and pens: Hema 

Vähentää/lopettaa kiroilu  

Olen oikeasti maailman pahin merirosvo suustani :D Ihan hävettää miettiä, kuinka monta kirosanaa suustani päivänkin aikana pääsee ja vielä enemmän hävettää myöntää, kuinka kirosanat ovat osa ihan normaalia puhettani. Tähän pitää siis erityisesti kiinnittää puhuessa huomiota.. Kamalan kuulostahan se vaan on! 


Aloittaa hollannin opiskelu 

Täällä asuessa haluan ehdottomasti oppia parhaani mukaan hollannin kielen! Nyt, kun koulukin vähän helpottaisi aion tehdä siitä ainakin viikottaisen jutun, että varaan aikaa hollannin kielen opettelulle.Tuntuisi vähän hölmöltä tulevaisuudessa tilanne, että on asunut maassa vuosia ja ei puhuisi kieltä ollenkaan. Totta kai tämmöinen ihanteellinen mahdollisuus oppia toinen kieli pitää hyödyntää!

Semmosia tavoitteita minulla on ensi vuodelle! Todella innolla ja motivoituneena aloitetaan uusi vuosi. 

Millaisia lupauksia tai tavoitteita teillä on tälle vuodelle? Löytyikö mitään samoja minun kanssani? :) 

2 comments :

Sonvas + BLOG DESIGN BY Labinastudio