Tuesday, September 8, 2015

Tuesday, September 8, 2015

AMSTERDAM SHOTS PART ONE

Viime viikon kuvia läpi käydessäni huomasin, että niitähän onkin melkoisen paljon.. 
Ajattelin myös tällä kertaa kirjoitella vähän enemmän kuvatekstejäkin. Teillekkin varmaan kivempi katsella kuvia ja oppia vähän paikkojen, alueiden nimiä jne :)
Jaoin kuvat nyt kahteen postaukseen! Nämä tässä ensimmäisessä osassa olevat kuvat on otettu yksi aamu, kun lähdin hypärillä käymään keskustan laitamilla olevassa lehtikaupassa. Meillä on nyt todella iso tehtävä meneillään ja tulee käytyä tuolla kaupassa joka viikko nyt seuraavan kuukauden. 
Räpsin siinä ympäriltä kuvia ja myös pyöräillessä takaisin koululle. 

DSC02081
DSC02085
Jee Suomen lippukin siinä reunassa!

DSC02077
DSC02092
DSC02090
Eräässä talon kulmassa randomisti olevat söpöt kellot, jotka soivat aina tasatunnein. Monet tursitit olivat kummissaan!

DSC02078
DSC02094
Old Lutherse Church

DSC02104
Yksi asia, josta olin tosi järkyttynyt tänne kotiuduttua.. Skoottereilla vedetään ilman kypärää! Ihan hullua hommaa :D Vielä usein näpytellään puhelinta, poltetaan tupakkaa tms ja ajetaan vain yhdellä kädellä. Liikenne keskustassa ainakin on välillä tosi kaaoottista ja pyöräilijätkin ovat aika rohkeita täällä, että saa kyllä varoa ja olla valppaana aina liikenteessä. 

DSC02112
Ohh, kelpaisi asua tässä! Tuolla ylhäällä ovenkarmissa lukee "It really does not matter", mitähän tuolla haluavat viestiä..

DSC02115
DSC02119
DSC02128
DSC02125
DSC02130
Magere Brug (Skinny Bridge)
Yksi Amsterdamin tunnetuimmista nostosilloista

DSC02122
Tällä olisi hauska kokeilla ajaa haha!

DSC02133

Semmoisia kuvia! :) Liikun täällä muuten lähes poikkeuksetta pyörällä. Aluksi, ennen tänne muuttoa olin ajatellut että metrolla kuljen varmaan koko ajan. Mutta tajuttuani välimatkojen lyhyydet, selkeät reitit ja hyvät pyöräilytiet, pyöräily on tässä kaupungissa ehdottomasti paras vaihtoehto. Kouluun mulla on vaan 1,6km matkaa ja keskustaan 3,5km. Aika mahtava tuuri kyllä kävi kämpän sijainnin suhteen!

Mitä piditte kuvista? Onko parempi, kun jakaa vähän eriin? Entä kuvatekstien kirjoittelut? :) 
Huomenna asukuvia luvassa!

4 comments :

 1. Hei jee unohdin täysin Sonja että sulla oli tää blogi mutta nyt löytyi ja ehdottomasti seuraukseen! Tosi kauniita kuvia ja hitto mulla tuli kyllä ikävä Amsterdamia! Siellä on iha parasta pyöräillä kun ei oo ylämäkiä lainkaan, mutta nuo skootterit on kyllä helvetin pelottavia, parikin yhteentörmäystä meinas sattua siellä ku ei ollu lainkaan tottunu mite ne hurjastelee :D Plus ihmiset muutenki vähä agressiivisia pyöräilijöitä, ja ku vähänki hidastelee tms nii heti soitellaa kelloja..

  Mutta tosi ihana blogi kyllä ja upeita kuvia (myös asukuvat vaikkei just tässä postauksessa niitä ollutkaan!). Ja hyvä postaustahti! Kiva ku kirjottelet myös tekstiä niin voi lueskella tätä kautta kuulumisia :* Paitsi jos lisäät näi ihania kuvia sieltä nii pakko varmaa heti ku tilillä on katetta nii varata matka!! :D (siihen voi tosin mennä vielä aikaa...)

  -Lotta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee mahtavaa ku muistit tän! Kiitos ja mä niin uskon.. Joo sanoppa muuta, viime viikolla tuli just oikeesti tosissaa läheltä piti tilanne skootterin kanssa :D

   Voi kiitoskiitos <3 Kiva kuulla :) Niinpä, täältä voi pääosin seurailla, että mitä on tullu puuhailtua! No hei nyt et tarvi edes niin paljon rahaa, kun yöpaikka jo valmiina millon vaan ;) Täällä odotellaan <3

   Delete
 2. Joo todellakin tällasiakin postauksia ja noi kuvatekstit on tosi hyvät nii tietää vähän mistä kuva on tai mikä kuvan rakennus ym on ;) Ihanan näköistä, upea kaupunki <3 :* Silja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin mä vähä aattelinki, kiva kuulla! :) Eikös!! Täällä odotellaan jo sua :* <3

   Delete

Sonvas + BLOG DESIGN BY Labinastudio